Een behandeling van de reflexzones op de voet zorgt voor een goede doorstroming van energie naar organen en zenuwen en helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt ondersteund en blokkades kunnen worden opgeruimd. Een voetreflexzonebehandeling draagt zo bij aan een goede balans in het lichaam en geeft verlichting bij eventuele klachten.

Een voetreflexzonebehandeling is goed te combineren met andere behandelingen zoals ontspannings- of stoelmassage. Gevoelige voetreflexzones kunnen tijdens de aanvullende massage extra aandacht krijgen voor een optimale behandeling.

Er wordt geen diagnose gesteld, bij duidelijke afwijkingen zal altijd worden geadviseerd om een (huis)arts te raadplegen.

Voor de eerste behandeling wordt een intakegesprek gehouden waarin eventuele bijzonderheden of wensen kunnen worden besproken. Bij medische klachten kan ook een anamnese worden gehouden om inzicht te krijgen in de klachten, medische voorgeschiedenis en leefwijze om zo een optimale behandeling mogelijk te maken.

Indicaties: Hoofdpijn, migraine, maag- en darmklachten, aandoeningen aan luchtwegen en longen, eczeem, allergie, rugklachten, depressies, menstruatie- en overgangsklachten.

Contra-indicaties: Bij infectieziekten, ziektes met hoge koorts, ontstekingen en zwangere vrouwen tot 6 maanden wordt geen voetreflexbehandeling gegeven. Bij beschouwing van de voeten kan altijd alsnog worden besloten om geen behandeling uit te voeren.

Bij twijfel of andere aandoeningen altijd vooraf overleggen met uw (huis)arts!

Reacties na de behandeling: Er wordt altijd gevraagd naar uw ervaring en eventuele reacties die zijn opgetreden na deze of voorgaande behandelingen. Kijk hiervoor ook bij ´Algemene effecten bij behandeling´.